Category Archives: Новини

phpx6mydk

Евгения Пеева със „Заедно в час“ е на първо място в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“

Евгения Пеева, основател на „Заедно в час“ заема първото място в тазгодишното трето издание на класацията „Новатори в образованието“. На втора позиция е Светлин Наков, основател на Софтуерния Университет и Академията на Телерик. Класацията се изготвя всяка година от жури, включващо представители на образователния, технологичния бранш и журналисти, по инициатива на образователния портал Uchi.bg.

В тазгодишното издание участват общо 45 личности, организации и инициативи. Цялата класация е достъпна на адрес novatori.uchi.bg. Церемонията по награждаването на победителите се проведе на 13 декември, от 18:00 ч., във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

„Целта на класацията „Новатори в образованието“ е да привлече общественото внимание към десетките инициативи и организации, които ежедневно внасят позитивна промяна в образователната среда в България, най-често без подкрепа от страна на държавата и със свои собствени усилия. Много от тях правят наистина страхотни неща и бавно, но сигурно променят цялото ни общество. Тази класация със сигурност е субективна и е трудно да се определи коя организация заслужава повече и коя по-малко да е на първо място. По-важното, според мен, е с нея да инициираме по-широка обществена дискусия за динамичните промени в образованието ни и нарастващият интерес към класацията показва, че сме на прав път“ – сподели доц. д-р Наталия Футекова, председател на журито на „Новатори в образованието“.

Генерален спонсор на тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ е софтуерната компания ERP.BG, а партньори са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), ERP Academy и Бизнес Софтуер Клъстер.

Стартира третото издание на класацията “Новатори в образованието”

изтеглен-файл-37-300x150

За трета поредна година класацията “Новатори в образованието” на портала за образователни новини Uchi.bg ще определи българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието ни. Continue reading Стартира третото издание на класацията “Новатори в образованието”

book-page

Гласувайте за Новатор в образованието – фаворит на публиката

Второто издание на класацията “Новатори в образованието” дава възможност на всеки желаещ да определи кой е неговия фаворит. Новатор в образованието – фаворит на публиката ще стане проектът събрал най-много лайкове в социалната мрежа.

Continue reading Гласувайте за Новатор в образованието – фаворит на публиката

36c7e8e9860b53ec5e15337fa037af9e294212958

Удължава се срокът за участие във второто издание на класацията “Новатори в образованието”

Срокът за подаване на номинации във второто издание на класацията “Новатори в образованието” се удължава. Всички желаещи да се включат в инициативата ще разполагат с още две седмици, за да подготвят и изпратят своите представяния. Организаторите от образователния портал Uchi.bg ще очакват кратко резюме на кандидата, описващо постиженията му в образователната сфера на адрес: info@uchi.bg. Крайният срок за участие е 10 май 2015 г., включително. Continue reading Удължава се срокът за участие във второто издание на класацията “Новатори в образованието”

изтеглен-файл-37-300x150

Стартира второто издание на класацията “Новатори в образованието”

За втора поредна година класацията “Новатори в образованието” на портала за образователни новини Uchi.bg ще определи българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието ни. От 25 март всеки ще има възможност да номинира личност, чиито дейност и проекти са допринесли за развитието на българската образователна система. Continue reading Стартира второто издание на класацията “Новатори в образованието”