unnamed (15)

Ивелина Атанасова, Digital KidZ


Ивелина Атанасова е основател на първия по рода си форум, който разглежда технологиите през погледа на децата – Digital KidZ. Нейната амбиция е форумът да бъде мост между децата, родителите, учителите, бизнеса и обществото и да научи всички заинтересовани как технологиите могат да бъдат приятел. Лектори на форума са някои от най-добрите експерти, учители, предприемачи и личности на България.

Ивелина Атанасова е убедена, че когато “промяната стане факт”, това ще повиши автоматично качеството на пазара на труда, ще се повиши личната мотивация за обучение на децата, техните резултати в училище, реализацията им в живота. Те ще растат много по-адаптивни, много по-подготвени за новите условия в средата, много по-спокойни и сигурни.

Първото издание на форума, което се проведе през ноември миналата година, бе посветено на темата за аутизма. Второто издание от 16 май тази година, постави въпроса за дислексията като предизвикателство пред обучението. Събитието разкри как интернет предоставя инструменти и възможности, за да бъдат разширени образователните умения и компетенциите на децата, докато те играят и творят в свободното си време.